Sipka Juli

Nyomtatóbarát változat
Fél éven belül másodszor éri tragikus veszteség egyesületünket. Alig hat hónapja távozott ereje teljében, váratlanul a földi életből elnökünk, Rohály Gábor, most pedig Egyesületünk elnökségének másik tagja, dr. Sipka Júlia követte őt tavasz óta tartó súlyos betegsége folytán.
Juli a kezdetektől tevékeny tagja volt a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesületnek. Már a szervezet elődjének számító OLI-munkacsoportban is jelen volt, az Egyesületben pedig az alapítástól kezdve meghatározó szerepet vitt. Nem volt ismeretlen számára ez az aktivitási mód, hiszen egy másik önkéntes-terepen, a Civilek a Palotanegyedért Egyesületben is fáradhatatlanul dolgozott. Ez a fáradhatatlanság volt egyik legfőbb jellemzője: mosollyal, derűvel, kifogyhatatlan szeretettel, csöndes bölcsességgel és ötletességgel tartotta mozgásban és sugározta be otthonossággal azokat, akikkel közösségben érezte magát. Mintegy anyja volt az egyesületnek. Kész volt mindig ajándékozni, legyen szó akár gyümölcsről, süteményről, akár kapcsolati tőkéről, hozzáértésről vagy élettapasztalatról.
 
De nem csak a belső kapcsolatok ápolását érezte küldetésének: kompetensen, céltudatosan dolgozott a kifelé irányuló tevékenységekben is. Nélküle nem lendülhetett volna fel 2012 körül az Egyesület Gyümölcsész-projektje. A csabdi és a fóti kertnyitásban ugyanolyan kitartó szorgalommal és hozzáértéssel vett részt, mint a koncepcióalkotó "agyalásban".
 
Eközben a legnemesebb értelemben tanult és tanított. Nagy lelkesedésével egyik motorja volt az Egyesület és a Sapientia főiskola közös programjának, a Naphimnusz Műhelynek, ahol mindig volt lényegre tapintó kérdése, tanulékony figyelme, ugyanakkor bölcs és távlatokat nyitó új meglátásai is. Szívvel és ésszel egyaránt ráérzett a "bölcsesség közös keresésének" célul kitűzött – több mint – módszerére. Ezzel az örömteli nyitottsággal volt jelen az EcoOne csoport hasonló összejövetelein is.
 
Juli olyan valaki volt, akinek jó a közelében lenni. Hisszük és reméljük, hogy az Úr is megnyitotta előtte éltető Közelségének kapuját, és Juli már a "paradicsomi Gyümölcsész-program" kimeríthetetlen szépségébe kapcsolódhat be az ajándékozó szeretet végtelenségében.
 
Adj, Uram, örök boldogságot neki, és adj vigaszt nekünk hitünkben, hogy reménnyel várjuk a találkozást a Feltámadásban!