Világvallások környezetvédelmi akciótervei

Nyomtatóbarát változat
A főbb világvallások képviselői november 3-án a történelmi Windsor kastélyban találkoztak, hogy hivatalosan elindítsák akcióterveiket, melyekben közösségeik hosszútávú erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelem terén.

Az ENSZ főtitkára, Ban Ki-moon és Ő Királyi Fensége Fülöp herceg, Edinburgh hercege is részt vett az ünnepélyes találkozón, mely a vallás szerepét hangsúlyozta a széles néprétegek lelkesítésében és a "bolygónkkal való béke" megteremtésében. A november 2-4. között rendezett eseményt támogatta az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) és a Vallások Szövetsége a Természet Védelméért (Alliance of Religions and Conservation), melyet Fülöp herceg alapított 1995-ben.

A találkozó csúcspontja a november 4-i esemény volt a Windsor Kastélyban, ahol mindegyik világvallás bemutatta hétéves tervét, mely a "korszakváltást" segíti elő a környezettel való hozzáállásban. Harmincegy tervet mutattak be; a független világvallások szinte mindegyike képviselve volt: bahá'í hit, buddhizmus, hinduizmus, iszlám, kereszténység, sintoizmus, szikh vallás, taoizmus és zsidó vallás.

Forrás: Greenfo