Dátum: 
2019-05-31 - 2019-06-02

Idén is megrendezésre kerül a Zöld Civil Országos Találkozó, ahol több mint száz zöld civil szervezet közel ötszáz képviselője találkozik. 

A Kárpát-medencében működő magyar környezet- és természetvédők az idén már 29. alkalommal gyűlnek össze, hogy tanuljanak egymástól, barátkozzanak, megfogalmazzák a közös elvárásaikat a környezetpolitikával kapcsolatban. 

Május 31-én, június 1-én és 2-án szakmai beszélgetések, fórumok, tanulmányi kirándulások, közösségi- és kulturális programok várják az érdeklődőket, akik ismerkedni akarnak a Budapesttel és környékével, a magyar zöld civil mozgalommal és a környezetvédelem aktuális kihívásaival.

Mint az elmúlt években, idén is lesz teremtésvédelmi szekcióülés (Teremtésvédelem. A környezetvédő zöld mozgalom és az egyházak egy közös ügyért) néven.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt május 31-én, pénteken a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utca 4. szám alatti épületében a 300-as és 304-es teremben, 13:00 és 17:00 között tartandó programjainkon. 

13:00-tól 14:30-ig Dr. Victor András környezeti nevelő, az ELTE nyugalmazott tanára, az Ökogyülekezeti Mozgalom tanácstagja tart előadást ökológia vs. ökoteológia címmel melyen, a szinergiákról lesz szó a környezetvédő mozgalom, és a hitélet metszetében, amellyel mindannyian jól járunk, ember és természet egyaránt.

Ezzel párhuzamosan a másik teremben a Holnaphimnusz várja a kevésbé kötött programra vágyókat, egy izgalmas kiállítással, és a kiállításhoz kapcsolódó játékokkal.

15:30-17:00-ig is két párhuzamos programot tartunk. Az egyik teremben Szűcs Boglárka tart az egészséges táplálkozásról foglalkozást. A résztvevők megkóstolhatnak néhány bibliai ételt, és fény derül arra is, hogy vajon Isten volt-e az első dietetikus. Szalay Tímea vezetésével pedig megtudhatjuk azt is, hogy hogyan lehet menő egy menza.

A másik teremben Nobilis Márió, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa tart előadást és beszélgetést“A környezet kint és bent – emberről, hitről, természetről a XXI. sz. elején" címmel.

Az esemény facebook linkje itt [1] érhető el.

Vasárnap teremtésvédelmi lelki túrán vehetünk részt, amely a teremtett világgal, egyben magunkkal való harmónia megélésére ad alkalmat elmélkedésekkel, elgondolkodtató állomásokkal 2019. június 2-án 8 órakor, a Sziklatemplomtól indulva. A programhoz kapcsolódó facebook esemény itt [2] található.

 Találkozzunk az OT-n!

További információk és regisztráció a Zöld OT programjaira: https://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/2019-budapest/ [3]

A teremtésvédelmi programok szervezői: Ararát Teremtésvédelmi Egyesület, Csalán Egyesület, KRE ETK Ökogyülekezeti Műhely, Naphimnusz Egyesület, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért 

No Planet B. A program az Európai Unió és a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával valósul meg.